TV Waddinxveen

TENNISPARK "DE WOERD"

  
Get Adobe Flash player

Frank van den Berg

Mijn naam is Frank van den Berg, geboren en getogen in Waddinxveen.
Ik tennis zelf al heel erg lang. In de tijd dat ik wilde beginnen mocht je pas lid worden als je 10 jaar was. Maar als je ouders al veel tijd doorbrengen op de tennisbaan, dan ga je uiteraard mee en ben je gedoemd om de oefenmuur te bewerken. Ondertussen keek ik dan veel naar de wedstrijden van het 1e team en naar de wedstrijden van mijn broer en zus, die ook een behoorlijk balletje konden slaan. Van die combinatie leerde ik toen al heel veel.
Na een paar jaar bondstraining (fasetraining heette het toen nog) en nadat ik in diverse jeugd-, heren- en gemengde teams actief was, had ik op mijn 20ste dan het doel bereikt:
spelen in het 1e team van TV Wadddinxveen. Dat heb ik nog een aantal jaren volgehouden, maar op een gegeven moment was de combinatie lesgeven, gezinnetje en competitie spelen iets teveel van het goede.
Tegenwoordig geniet ik minstens zoveel van het kijken naar mijn leerlingen en eigen kinderen die inmiddels in het zondag herenteam spelen.

Met lesgeven ben ik begonnen op mijn 19e bij TV Stolwijk. Ik begon toen net aan de opleiding voor tennisleraar bij de KNLTB en had dus nog geen ervaring.
TV Stolwijk was een club die net was opgericht en voor mij was het de ideale gelegenheid om ervaring op te doen..
4 Jaar later ben ik les gaan geven in Haastrecht bij HLTC Bergvliet, waar het niveau al wat hoger lag. Hier heb ik 4 mooie jaren gehad, want HLTC Bergvliet is een hele gezellige club.
Ondertussen ben ik 3 keer in de winter een half jaar de wereld gaan verkennen. Ik had inmiddels genoeg ervaring opgedaan om de volgende stap te maken: trainer worden op je eigen club.
In 1990 heb ik Ron Groot, destijds mijn teamgenoot, afgelost als trainer en sindsdien heb ik heel veel talenten en semi-talenten als leerling voorbij zien komen.

Leuk om te zien dat Annemieke, Amanda, Chantal, Tim en Sander, die nu in het eerste team spelen, ooit als kleine jochies en meisjes bij je begonnen zijn en het nog steeds bij onze fantastische vereniging naar hun zin hebben. Het is altijd maar de vraag hoe kinderen zich ontwikkelen. Van sommige kinderen ben je er later over verbaasd, dat ze zover gekomen zijn. Sommigen durfden niet eens “uit” te roepen als de bal een halve meter uit was en een ander verstopte zich liever steeds achter de gordijnen in de hal, dan dat ie zich met tennis bezighield….

Ik geniet er nog steeds van om jeugdspelers op te leiden, om zo uiteindelijk het maximale uit hun mogelijkheden te halen. Via de jeugdselectietrainingen probeer ik de getalenteerde jeugd naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Maar het is ook heel leuk om te zien dat zowel jonge als oudere spelers, die er in het begin maar weinig gevoel voor hebben, uiteindelijk toch het spelletje onder de knie krijgen en er zo erg veel plezier aan beleven.
De bovengenoemde spelers uit het 1e team moeten dan ook een voorbeeld en een drijfveer zijn voor de jeugdspelers van nu.

Naast het lesgeven heb ik tegenwoordig ook een Wilsonshop, waar u diverse Wilsonartikelen, zoals schoenen, grips, dempers en uiteraard de nieuwste Wilsonrackets kunt aanschaffen.
Tevens heb ik een bespanservice om uw racket binnen een dag van een prima Wilsonsnaar te voorzien.
Ik hoop dat u allemaal fantastische tennisjaren gaat beleven op ons mooie tennispark en dat ik u allen maar vaak op de tennisbaan mag treffen.

Download hier het aanmeldingsformulier voor de tennislessen senioren.

Download hier het aanmeldingsformulier voor de tennislessen junioren.


Met sportieve groet,
Frank