TV Waddinxveen

TENNISPARK "DE WOERD"

  
Get Adobe Flash player

Karen van Drimmelen


Mijn naam is Karen van Drimmelen. Ik begon met tennissen toen ik 10 jaar oud was in de gymzaal in Waddinxveen bij trainer Klaas Andringa. Het tennisspelletje hield mij vanaf dat moment in zijn greep. Mijn ouders waren lid van Be Fair, dus ook ik ging daar tennissen. Ik stond dag en nacht op de tennisbaan. Vanaf mijn 16e jaar hielp ik Klaas regelmatig met aangeven bij de tennislessen en ontdekte ik dat ik daar veel plezier in had. Tijdens het tweede jaar van mijn studie bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit van Leiden heb ik daarom de A-opleiding van de KNLTB gevolgd, zodat ik naast mijn studie tennisles kon geven. Onder de hoede van Klaas ben ik daarmee begonnen en inmiddels sta ik al weer heel wat jaren met veel plezier op tennispark De Woerd. Het is leuk om op alle niveaus les te geven en te zien dat de mensen door de lessen enthousiast worden voor het spel, hun draai vinden op de club en beter gaan spelen.

Daarnaast kwam er in mijn leven meer sport dan alleen de passie voor het tennisspel. Tijdens mijn studie bestuurskunde liep ik stage bij de directie Sport op het Ministerie van VWS. Bij toenmalig staatssecretaris Erica Terpstra is mijn enthousiasme voor sportbestuur- en beleid ontstaan. Na mijn studie heb ik als consulent tennisstimulering gewerkt voor de tennisbond. Ik gaf cursussen jeugdbeleid en senior plustennis aan verenigingsbesturen en ook het geven van cursussen verenigingstoernooileider en competitieleider behoorde tot mijn takenpakket. Ik ben 6 jaar lang voorzitter geweest van de Vereniging van Nederlandse Tennisleraren, een soort vakbond voor tennistrainers. Na ervaring als coördinator bij een tennisreizenorganisatie organiseer ik al jaren mijn eigen tennisreizen naar de zon.

Inmiddels werk ik al 10 jaar als beleidsadviseur sport bij de gemeente Zoetermeer. Ik schrijf het Zoetermeerse sportbeleid, ondersteun de 160 sportverenigingen en begeleid de topsportevenementen. In juni 2012 ben ik geslaagd voor de MBA opleiding sportmanagement aan het Sportmanagement Institute in Groningen. Met deze titel van MBA sportmanager op zak hoop ik in de toekomst een rol van betekenis te kunnen spelen bij de ontwikkeling van het Olympisch Plan 2028 en het binnenhalen en organiseren van de Olympische Spelen in Nederland.